Goedkope zorgverzekering

Elke maand betalen Nederlanders de premie voor de zorgverzekering. Voor iedereen is deze premie verschillend, omdat de prijzen bij verzekeraars hevig verschillen. Veel verzekeraars kiezen ervoor om de premie al jaren gelijk te houden, maar zijn hierdoor flink duurder geworden dan de prijsvechters op de markt. Een goedkope zorgverzekering is tegenwoordig dan ook tientallen euro's goedkoper dan wat men vroeger gewend was te betalen. Het loont ook om de zorgverzekeringen te gaan vergelijken, om zo zelf te kunnen achterhalen wat een goedkope zorgverzekering zal zijn in een specifieke situatie.

De premie van de zorgverzekering ligt, tussen de concurrenten op deze markt, wel steeds dichter bij elkaar. Door hevige prijsoorlogen in deze markt is het voor consumenten gemakkelijker om de goedkope zorgverzekering af te sluiten. Steeds meer verzekeraars verlagen de prijzen van de maandelijkse premie, om zo nog wel mee te kunnen spelen op de markt van de zorgverzekering. Afhankelijk van de zorg die nodig is, kan het maandelijkse bedrag aan premie ook bij de goedkope zorgverzekering nog omlaag gehaald worden. Verzekeraars hanteren standaardprijzen voor de zorgverzekering, maar door zelf een aantal keuzes aan te geven kan de premie nog verder omlaag gehaald worden.

Zo is het bij sommige zorgverzekeraars mogelijk om te kiezen voor een verzekering waarbij men niet de vrije keus heeft naar welk ziekenhuis men gaat. Verzekeraars maken afspraken met ziekenhuizen, waarbij afgesproken wordt dat de klanten van deze verzekeraar alleen de zorg vergoed krijgen wanneer zij naar dit specifieke ziekenhuis gaan. Dit levert de verzekeraar extra geld op, waardoor de premie omlaag zal gaan. De goedkope zorgverzekering zal hier ongetwijfeld ook gebruik van maken, omdat men hiermee de prijzen van de premie hevig omlaag kan laten gaan. Consumenten kunnen hier echter massaal hun voordeel mee pakken, door te kiezen voor deze optie.

Om de goedkope zorgverzekering nog goedkoper uit te laten vallen, kan men er tegenwoordig ook voor kiezen om het eigen risico te verhogen. Het eigen risico is het bedrag dat de verzekerde zelf moet betalen als basis voor de medische kosten die gemaakt worden. Dit eigen risico is vaak enkele honderden euro's, maar door dit te verhogen zal de maandelijkse premie verlaagd worden. De goedkope zorgverzekering wordt hierdoor vanzelfsprekend nog goedkoper. Men zal dan ook veel voordeel kunnen krijgen wanneer er gekozen wordt voor deze optie, omdat dit op de premie nog zeker tientallen euro's zal gaan kosten. De verzekeraar loopt hierbij minder risico op hoge kosten, en dit resulteert in de goedkope zorgverzekering.

Wanneer men uiteindelijk de goedkope zorgverzekering wil gaan afsluiten, dan is het allereerst belangrijk dat er goed gekeken wordt naar alle partijen die actief zijn op de markt. Deze hanteren allen verschillende prijzen, dus zelf een vergelijking opstellen kan veel geld gaan besparen in de toekomst. Al bespaart men maar tien euro per week, dan zal dit nog steeds meer dan honderd euro op jaarbasis zijn. Een goedkope zorgverzekering heeft een lage maandelijkse premie, gecombineerd met een vrij laag eigen risico. Door de eerder genoemde tips te gebruiken, kan men de kosten van de maandelijkse premie omlaag halen.

Belangrijk: laat uzelf altijd goed adviseren door een onafhankelijke expert op dit gebied, bijvoorbeeld een onafhankelijke vergelijker van zorgverzekeringen.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.