Consumentenbond stelt zorgvergelijker open

Aanstaande vrijdag kunnen alle consumenten bij de Consumentenbond zorgverzekeringen vergelijken.

Normaal is deze informatie over premies en dekkingen alleen toegankelijk voor leden van de bond,(noot van de redactie van zorgverzekring-blog: doedepolischeck.nl is altijd gratis) maar op de www.consumentenbond.nl/opendagzorgverzekering zijn de testresultaten vrijdag gratis beschikbaar.

De Consumentenbond stelt dat niet alleen op prijs en dekking wordt vergeleken, maar dat ook naar kwaliteit en service van de zorgverzekeraars wordt gekeken. "De Zorgvergelijker biedt de consument een objectieve graadmeter in de brei van de premies en dekkingen door meer dan honderd pakketcombinaties met elkaar te vergelijken", zegt directeur Bart Combée.

Volgens de Consumentenbond is zijn toegevoegde waarde ten opzichte van andere vergelijkingssites dat "wij volledig onafhankelijk zijn" en niet "betaald worden per klik of gesloten verzekering". De kwaliteit en de service heeft de Consumentenbond onderzocht door een panelenquête en eigen onderzoek van websites van zorgverzekeraars.

Bron: Assurantie Magazine

Belangrijk: laat uzelf altijd goed adviseren door een onafhankelijke expert op dit gebied, bijvoorbeeld een onafhankelijke vergelijker van zorgverzekeringen.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.