Student laat geld liggen

Studenten met een bijbaan vragen veel te weinig belastinggeld terug. Dat levert de schatkist zeker 50 miljoen per jaar op en scheelt honderden euro's per student.

Tienduizenden werkende studenten doen geen belastingaangifte of vergeten aftrekposten op te voeren, waardoor ze minder belastinggeld terugkrijgen dan waar ze recht op hebben. De jongeren die geen aangifte doen leveren de schatkist jaarlijks minimaal 52 tot 78 miljoen euro op, zo blijkt uit navraag van deze krant.

In het schooljaar 2008-2009 studeerden 604.100 personen aan een instelling van het hoger onderwijs in Nederland. Uit recente gegevens van het CBS blijkt dat er daarvan 536.000 een baan hadden, waarmee ze gemiddeld 5.256 euro per jaar bijverdienden. Een getal dat in werkelijkheid hoger ligt, omdat de 111.000 studenten tussen de 25 en 29 jaar geen deel uitmaken van het CBS-onderzoek. Hoe ouder de student, hoe meer hij bijverdient: een 23-jarige hbo'er strijkt gemiddeld 7.059 euro per jaar op.

Belangrijk: laat uzelf altijd goed adviseren door een onafhankelijke expert op dit gebied, bijvoorbeeld een onafhankelijke vergelijker van zorgverzekeringen.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.