Zorgverzekering kost consument 25% meer

HAARLEM - Consumenten zijn sinds de invoering van het nieuwe Zorgstelsel in 2006 gemiddeld 28 procent meer kwijt voor hun basisverzekering. Ook blijken er grote verschillen te zitten in de premies en de mate waarin zorgverzekeraars hun basispremies hebben verhoogd.

Dat blijkt uit cijfers die de onafhankelijke onderzoeker Verzekeringssite.nl maandag naar buiten bracht. De site bestudeerde de premieontwikkeling in de laatste vijf jaar. In 2006 stond de gemiddelde basispremie op 90 euro per maand. In 2010 is deze opgelopen naar 96 euro. Dat is een stijging van 7 procent.

Hierbij is echter geen rekening gehouden met de afschaffing van de no-claim en de invoering van het eigen risico. Daardoor is elke Nederlander vanaf 2008 bovenop de premiestijging gemiddeld 200 euro per jaar extra gaan betalen voor de zorgverzekering, zo stelt de verzekeringssite.

Belangrijk: laat uzelf altijd goed adviseren door een onafhankelijke expert op dit gebied, bijvoorbeeld een onafhankelijke vergelijker van zorgverzekeringen.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.