Zorgverzekeringen aan bod bij Radar (23 november 2009)

Nu alle zorgverzekeraars de nieuwe premies voor komend jaar bekend hebben gemaakt en onderzoeksbureaus over elkaar heen buitelen met voorspellingen over het aantal overstappers, besteedt ook Tros Radar maandagavond (23-11-2009) aandacht aan de zorgverzekering.

Volgens Radar worden de zorgverzekeringen steeds duurder en verzekeren ze steeds minder. Het tv-progromma vraagt zich dan ook af, hoe het komt dat iedereen bij zijn oude verzekeraar blijft zitten. "Is het verstandig over te stappen naar een andere zorgverzekeraar? Is de consument oververzekerd? En wat wordt er aan u verdiend?", zijn de vragen die Radar voorlegt aan vier vergelijkingssites.

Verzekeringssite onderzocht wat er gewijzigd is in de zorgpolissen. Daaruit blijkt dat bij 18% van de polissen de dekking op fysiotherapie is verslechterd, maar daar tegenover bij 13% is uitgebreid. De dekking van alternatieve geneeswijzen is bij 10% van de polissen verslechterd, doch bij 7% uitgebreid.

Bron: AM

Belangrijk: laat uzelf altijd goed adviseren door een onafhankelijke expert op dit gebied, bijvoorbeeld een onafhankelijke vergelijker van zorgverzekeringen.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.