Basispolis Zorg en Zekerheid 10% duurder

Zorg en Zekerheid voert komend jaar een premiestijging van 10% door voor de Zorg Zeker Polis (een combinatie van restitutie en natura); die komt in 2011 op € 107,95 (97,75) per maand. De restitutievariant Zorg Vrij wordt eveneens 10% duurder en gaat € 111,95 (101,75) kosten.

Daarmee is de Zorg Vrij-polis voorlopig de duurste basisverzekering; Univé volgt met de restitutiepolis van € 109,75. Direct writers Ohra (natura) en FBTO bieden met € 95 de laagste basispremie.

Net als andere zorgverzekeraars neemt Zorg en Zekerheid een aantal vergoedingen die zijn geschrapt uit de basispolis, nu op in de aanvullende verzekeringen. "Wij maken het als enige zorgverzekeraar mogelijk vanaf 1 januari het niet gebruikte deel van de tandartsvergoeding uit de aanvullende verzekering over te hevelen naar een (betalende) verzekeringspartner. Dit kan al vanaf € 1,50 per maand."

Bron: AM

Belangrijk: laat uzelf altijd goed adviseren door een onafhankelijke expert op dit gebied, bijvoorbeeld een onafhankelijke vergelijker van zorgverzekeringen.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.