Zorgverzekerde denkt aan overstappen

Het aantal Nederlanders dat wil overstappen naar een andere zorgverzekeraar is de afgelopen week explosief toegenomen. Dit is het gevolg van de forse stijging van de zorgpremie.

De afgelopen jaren is slechts 4% van de verzekerden overgestapt, nu zegt 7,9% dat te zullen doen.

"Nu steeds meer verzekeraars hun premies voor 2011 bekendmaken, zit de schrik er goed in bij consumenten", aldus directeur Edmond Hilhorst . Hij moedigt verzekerden aan om te shoppen voor een goedkopere zorgverzekering.

Ook de Consumentenbond raadt verzekerden aan goed rond te kijken. Het kan volgens de belangenorganisatie lonen om te kijken naar de verschillende aanbiedingen en daarbij te letten op de verschillen in kwaliteit, dekking en prijs.

Uit een onderzoek, dat de bond vandaag presenteert, blijkt dat het verschil tussen de duurste en goedkoopste basisverzekering meer dan 15 euro per persoon per maand is. Een gezin met een minderjarig kind kan op jaarbasis op een gemiddelde verzekering met een aanvullende en een tandartsverzekering zo'n 600 euro besparen, nog afgezien van eventuele kortingen, aldus de bond.

Directeur Bart Combée van de Consumentenbond: "Maak voordat je de huidige zorgverzekering vergelijkt een lijst met wat je volgend jaar denkt nodig te hebben. Ziekte is natuurlijk niet altijd te voorspellen, maar mensen weten veelal wel of ze bijvoorbeeld fysiotherapie of kraamhulp nodig hebben en wat de staat van hun gebit is. Vervolgens kan iedereen op de Zorgvergelijker op onze site op zoek naar een pakket dat aansluit op de persoonlijke wensen en budgetten van huishoudens. Het kan de moeite waard zijn."

De huidige zorgverzekering moet overigens voor 1 januari 2011 opgezegd worden. Als geen actie wordt ondernomen, dan wordt de zorgverzekering automatisch verlengd.

Bron: De Telegraaf

Belangrijk: laat uzelf altijd goed adviseren door een onafhankelijke expert op dit gebied, bijvoorbeeld een onafhankelijke vergelijker van zorgverzekeringen.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.