Akkoord over kostenbeheersing in de zorg

Ziekenhuizen en zorgverzekeraars ondertekenen maandag een akkoord met minister Edith Schippers (Volksgezondheid) over de manier waarop in de toekomst de oplopende kosten in de zorg in de hand gehouden kunnen worden.

Over het akkoord is de afgelopen maanden onderhandeld. Volgens het ministerie van Volksgezondheid worden met het akkoord financiële afspraken gekoppeld aan gezamenlijke doelen. Maandag wordt de inhoud gepresenteerd.

De afspraken volgen op de plannen van Schippers om ziekenhuizen te belonen voor hun prestaties. Ziekenhuizen en zorgverzekeraars gaan vanaf volgend jaar onderhandelen over de prijs van 70 procent van de behandelingen.

Het kabinet heeft daarnaast de afgelopen tijd meer maatregelen aangekondigd om de onstuimige groei van de kosten in de zorg te beteugelen. Zo wordt er ingegrepen in het persoonsgebonden budget en bij de geestelijke gezondheidszorg.

Bron: PZC

Belangrijk: laat uzelf altijd goed adviseren door een onafhankelijke expert op dit gebied, bijvoorbeeld een onafhankelijke vergelijker van zorgverzekeringen.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.