Dna-test voor longkanker

Een nieuwe dna-test kan het leven van longkankerpatiënten met maanden verlengen. Met de test kan de arts de juiste patiënten, de lijden aan niet-kleincellige longkanker, selecteren voor een individuele therapie.

De kanker kan precieser en vernuftiger bestreden worden omdat de arts middels de test kan zien of de therapie aanslaat. De dna-test meet honderd procent nauwkeurig de genstructueren en genveranderingen.

Dat wordt vandaag bekend gemaakt op het Wereld Longkanker Congres dat plaatsvindt in de RAI. Maar liefst 7000 specialisten wisselen daar de jongste gegevens, ontdekkingen en ervaringen met elkaar uit.

Niet klein-cellige longkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in ons land. Jaarlijks krijgen 9000 Nederlanders deze diagnose te verwerken. De overlevingskansen zijn zeer klein en gemiddeld overlijden patiënten 9 maanden na de diagnose. De nieuwe test lijkt, in combinatie met ook nieuwe medicatie en gerichte therapie, levensverlengend te werken. De test is vanaf heden verkrijgbaar voor ziekenhuizen en wordt vergoed.

Bron: De Telegraaf

Belangrijk: laat uzelf altijd goed adviseren door een onafhankelijke expert op dit gebied, bijvoorbeeld een onafhankelijke vergelijker van zorgverzekeringen.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.