Eigen risico dempt zorg

Door de invoering van een verplicht eigen risico in de zorg maken mensen minder gebruik van medische hulp, aldus De Telegraaf. De maatregel scheelt zo honderden miljoenen per jaar in een tijd dat de zorgkosten de pan uitrijzen. Ook blijkt de gezondheid van patiënten niet op korte termijn in gevaar te komen.

Dit komt naar voren uit een evaluatie die Ecorys Nederland en Berenschot Groep hebben uitgevoerd voor het ministerie van Volksgezondheid. Volgens een ruwe schatting van de onderzoekers bedragen de vermeden zorgkosten dankzij het verplicht eigen risico tussen de 275 en 772 miljoen euro per jaar.

(..)Morgen praat de Tweede Kamer over forse ingrepen in de zorgverzekeringswet. Eind april bleek al dat de coalitiepartijen, ondanks een miljardenoverschrijding in de zorg, niet willen tornen aan de hoogte van het eigen risico. Alleen een al afgesproken verhoging van veertig euro per 2012 blijft staan.

Bron: AM

Belangrijk: laat uzelf altijd goed adviseren door een onafhankelijke expert op dit gebied, bijvoorbeeld een onafhankelijke vergelijker van zorgverzekeringen.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.