Goedkoopste zorgverzekering?

Gisteren maakte de nieuwe zorgverzekeraar YouCare de premie bekend. En wat schetst mijn verbazing: ze claimen met een premie van 69,50 euro per maand de goedkoopste zorgverzekering in 2012 te zijn.

Op het eerste gezicht lijkt het een hele scherpe premie. En dat vind ik niet alleen, want bij onze klantenservice krijgen we veel vragen over YouCare.

Tijd voor een bezoekje aan de website van YouCare. Hier staat heel groot dat ze de goedkoopste zorgverzekering hebben. Er staat alleen niet duidelijk bij dat dit gebaseerd is op 500 euro extra eigen risico. Pas bij het berekenen van de premie, valt me op dat het eigen risico standaard op 720 euro staat.

Lokkertje

Bij het standaard verplichte eigen risico van 220 euro betaal je 99,95 euro. Ruim 30 euro dus per maand meer. En dat is helemaal niet zo goedkoop. YouCare valt namelijk ver buiten de top van goedkoopste zorgverzekeringen. Zekur, Avero-Jongeren, Anderzorg, FBTO, Blue, Ditzo en Take Care Now zijn alle zeven goedkoper dan YouCare. Als je weet dat slechts 2,5 procent van de Nederlanders een basisverzekering met een verhoogd eigen risico heeft, is de premie van Youcare niets anders dan een lokkertje.

Aanvullende verzekering

Van de Nederlanders heeft 89 procent een aanvullende verzekering. De verschillen in de aanvullende verzekeringen zijn veel groter dan in de basisverzekering 2012. Dat komt doordat er vaak vergoedingen in de aanvullende verzekeringen zitten, waar mensen geen behoeften aan hebben. Zoals stottertherapie, steunzolen, orthodontie, alternatieve geneeswijzen, plaswekker, anticonceptie, flapoorcorrectie, sterilisatie, besnijdenis voor mannen en het kraampakket.

Consumenten doen er daarom goed aan om zich niet te laten leiden door de laagste basispremie, maar een vergelijking van de zorgverzekering maken op basis van hun wensen.

Bron: De Telegraaf

Belangrijk: laat uzelf altijd goed adviseren door een onafhankelijke expert op dit gebied, bijvoorbeeld een onafhankelijke vergelijker van zorgverzekeringen.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.