Ruim helft nieuwe zorgverzekerden via directe kanaal

Van de 5% verzekerden die dit jaar van zorgverzekeraar ziijn veranderd, meldde meer dan de helft zich via internet direct bij de zorgverzekeraar. Het aantal verzekerden via het indirecte kanaal is gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar: ongeveer 30% van de Nederlanders heeft een zorgverzekering via het indirecte kanaal, zo blijkt uit onderzoek van BS Health Consultancy.

Volgens het adviesbureau switchen consumenten met name om de prijs naar een goedkoper internetlabel of naar een zorgverzekering met premiekorting via een gelegenheidscollectiviteit. Momenteel is 66% van de ziektekostenverzekerden aangesloten bij een collectiviteit; vorig jaar was dit nog 64%. "Ongeveer 75% van de groei van het aantal collectief verzekerden is dit jaar veroorzaakt door toename van gelegenheidscollectiviteiten", aldus de onderzoekers.

Zorgverzekeraars met een internetlabel zagen het aantal verzekerden dit jaar met 60% stijgen. Bijna een half miljoen verzekerden hebben gekozen voor een internetpolis. "Het aantal nieuwe verzekerden via een vergelijkingssite waarvoor zorgverzekeraars provisie moeten afdragen, zoals Independer, is dit jaar ook sterk gestegen. Meer dan 100.000 nieuw verzekerden hebben zich via een dergelijke site aangemeld."

Menzis en CZ waren dit jaar de campagnewinnaars, zo bleek onlangs uit onderzoek van AM. Menzis mocht netto 25.000 nieuwe klanten verwelkomen, CZ 41.000.

Bron: AM

Belangrijk: laat uzelf altijd goed adviseren door een onafhankelijke expert op dit gebied, bijvoorbeeld een onafhankelijke vergelijker van zorgverzekeringen.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.