Schippers wil avondopening dokter en apotheek

Dokterspraktijken, apothekers, fysiotherapeuten en wijkverpleegkundigen moeten voortaan 24 uur per dag beschikbaar zijn. De minister van Volksgezondheid Edith Schippers zegt dat de zorg moet meeveranderen met de behoefte van de samenleving.

Schippers vindt het niet meer van deze tijd dat mensen vrij moeten vragen om naar de dokter of de orthodontist te kunnen. "Albert Heijn is tegenwoordig tot 20.00 uur open – en soms nog langer. Dat moet ook voor de basiszorg gaan gelden. Dit heeft topprioriteit."

Basiszorg in de dorpen

De minister wil ook dat de basiszorg terugkeert in dorpen en buurten. "Mensen moeten kunnen terugvallen op laagdrempelige, goed bereikbare zorgvoorzieningen… Niet alleen overdag, maar ook 's avonds, 's nachts en in het weekend."

Belangstelling klein

Huisartsenvereniging LHV is niet enthousiast over de plannen voor avondopenstelling in de zorg. "We hebben er eerder mee geëxperimenteerd en de belangstelling was veelal klein", zegt een woordvoerder.

Bron: Zorgportaal

Belangrijk: laat uzelf altijd goed adviseren door een onafhankelijke expert op dit gebied, bijvoorbeeld een onafhankelijke vergelijker van zorgverzekeringen.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.