Verzekeraars liggen dwars bij zorgoverleg

De onderhandelingen over een nieuw financieringsstelsel voor de zorg verlopen moeizaam, aldus Het Fianncieele Dagblad vandaag. Dat komt doordat de zorgverzekeraars aanhikken tegen de risico's die zij gaan lopen. Dat zeggen bronnen die bij de onderhandelingen betrokken zijn.

Minister Edith Schippers wil per 1 januari 2012 een 'big bang' in de financiering van de ziekenhuizen. Het dertig jaar oude systeem met vaste budgetten moet vervangen worden door een systeem waarbij per behandeling wordt betaald. Tegelijk wil de minister de kosten aan banden leggen door de groei van de ziekenhuisomzet te beperken tot 2,5% per jaar. Vooral daarom rekent zij op de zorgverzekeraars. Door scherp zorg in te kopen moeten zij ervoor zorgen dat de groei beperkt blijft en optimaal benut wordt.

Bron: AM

Belangrijk: laat uzelf altijd goed adviseren door een onafhankelijke expert op dit gebied, bijvoorbeeld een onafhankelijke vergelijker van zorgverzekeringen.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.