Weg lijkt vrij voor 24/7 huisartsenzorg door SOS-Arts

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft het besluit van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) om geen tarief aan SOS-Arts toe te kennen vernietigd. De NZa moet de aanvraag nu opnieuw bekijken. SOS-Arts is een dienst naar Frans voorbeeld waarbij iedereen 24 uur per dag een huisarts voor een huisbezoek kan oproepen. Daarvoor moet wel een eigen bijdrage worden betaald.

Zittende belangenorganisaties én de zorgverzekeraars (met uitzondering van Stad Holland), voelen hier niets voor en blokkeerden het initiatief, dat is ontstaan uit onvrede over de afnemende bereidheid van huisartsen om huisbezoeken te verrichten. Initiator Arnold Verhoeven streeft ernaar om het bezoek van een SOS-Arts in de basisverzekering te laten opnemen. Momenteel onderhandelt hij hierover met een aantal verzekeraars.

Medio vorig jaar sloot SOS-Arts een contract met arbodienst Maetis, waardoor de dienst onder het motto 'Zorg van de Zaak' beschikbaar kwam voor werknemers voor wie het bedrijf de opdracht geeft tot de visite en die ook betaalt. Verzekeraar Stad Holland gaf eerder al aan voor al zijn verzekerden, zonder premieverhoging, de helft van de kosten van een SOS-Arts te willen vergoeden.

Bron: AM

Belangrijk: laat uzelf altijd goed adviseren door een onafhankelijke expert op dit gebied, bijvoorbeeld een onafhankelijke vergelijker van zorgverzekeringen.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.