Zorgverzekering niet kiezen om cadeautjes

Nu het weer tijd is om de zorgpolis voor volgend jaar af te sluiten, proberen zorgverzekeraars klanten te lokken met extraatjes. De consumentenbond waarschuwt echter dat mensen niet per se goedkoper uit zijn als ze zich laten verleiden door bijvoorbeeld een eenmalige korting of een maand lang gratis verzekeren.

'Consumenten moeten een verzekering kiezen op basis van de eigen zorgbehoefte en de prijs die daaraan vasthangt, niet op basis van eenmalige cadeautjes', aldus een woordvoerster van de Consumentenbond vrijdag. 'Het geld voor die cadeautjes moet natuurlijk ergens vandaan komen. Consumenten moeten opletten dat ze er niet de rest van het jaar via hun zorgverzekering voor betalen.'

Het loont volgens de Consumentenbond om goed te vergelijken. 'Daarvoor bestaan vergelijkingssites. We raden wel aan om niet blind te varen op één site, want ze zijn niet allemaal onafhankelijk. Daarom is het beter om de vergelijking te maken op verschillende sites', aldus de woordvoerster.

Een aantal zorgverzekeringen beloont nieuwe klanten met cadeaubonnen voor korting op tijdschriften, schoenen, smartphones of tablets. Anderen belonen nieuwe klanten die een basis- en aanvullende verzekering afsluiten met 75 euro korting of geven 20 euro aan iemand die een vriend of kennis aanbrengt als nieuwe klant. Dat blijkt uit een overzicht van Verzekeringssite.nl.

Bron: AD

Belangrijk: laat uzelf altijd goed adviseren door een onafhankelijke expert op dit gebied, bijvoorbeeld een onafhankelijke vergelijker van zorgverzekeringen.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.