Gemiddeld kost een zorgverzekering tussen de €97,- en €112,- per maand. Daarbij komt ook nog eens minimaal €350,- eigen risico. Het vergelijken van zorgverzekeringen kan tot een financieel voordeel lijden.

De grote zorgverzekeraars

Er zal tal van verzekeraars waaruit de Nederlander kan kiezen. Deze aanbieders hebben verschillende pakketten met uitlopende prijzen. De grootste zorgverzekeraars van het land zijn (op volgorde) Achmea, UVIT, CZ en Menzis. De duurste zorgverzekeraars zijn over het algemeen: De Amersfoortse, Univé, VGZ en Zilveren Kruis Achmea.

Besparen op zorgverzekeringen

Vanaf het 18e levensjaar is een zorgverzekering verplicht. Hierdoor heeft een hele grote groep van de Nederlanders te maken met het zoeken van de perfecte zorgverzekering. Aangezien ieder mens uniek is, is het vinden van de perfecte zorgverzekering een hele klus. Daarbij komt kijken dat niemand van te voren weet welke onderdelen uit het pakket ook werkelijk nodig zullen zijn.

Het kiezen van de voor u perfecte zorgverzekering wordt vaak alleen nog maar moeilijker als u gaat kijken naar de verschillende pakketten bij de verschillende aanbieders. Een handige tip is om voor elke persoon jaarlijks een lijst(je) te maken met welke zorg zij nodig hebben. Tegenwoordig bieden de aanbieders namelijk diensten aan als acupunctuur, anticonceptie en fysiotherapie. Ga hierbij goed na wat er nodig is of waar de kans slechts heel klein is dat deze nodig is.

Ook in het eigen risico zit een groot verschil. Voordeel van het minimum bedrag van €350,- is dat wanneer men gebruikt maakt van de zorgverzekering eerst dit bedrag moet betalen voordat u voor (aanvullende) vergoeding in aanmerking komt. Dit bedrag is door de overheid gesteld en is helaas het minimum, maar dus wel het voordeligst.
Bij de eigen risico van €800,- duurt het dus langer voordat u voor (aanvullende) vergoeding in aanmerking komt. Het voordeel hiervan is echter dat de maandelijkse zorgpremies lager uitvallen dan bij een lagere eigen risico.

De keuze maken

Er zijn dus tal van factoren waarnaar men kan én moet kijken om de meest passende zorgverzekering af te sluiten. Een oplossing is om je in te schrijven bij organisaties die verschillende aanbieders vergelijkt.

Belangrijk: laat uzelf altijd goed adviseren door een onafhankelijke expert op dit gebied, bijvoorbeeld een onafhankelijke vergelijker van zorgverzekeringen.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.