Zorgverzekering vergelijken

Een zorgverzekering is wettelijk verplicht in Nederland. Om iedereen de beste zorg te kunnen bieden, is het belangrijk dat er verzekeringen afgesloten kunnen worden om te voorkomen dat er in een keer grote sommen geld betaald moeten worden aan doktoren, huisartsen en ziekenhuizen. De zorgverzekering helpt om deze grote sommen geld te voorkomen, door jaarlijks een premie te betalen aan de verzekeraar. De premie van de zorgverzekering wordt jaarlijks steeds hoger, dus loont het steeds vaker om goed rond te kijken naar de goedkoopste aanbieder. De zorgverzekering vergelijken kan namelijk al snel een resultaat opleveren waarin u veel voordeliger bent.

Er zijn in Nederland veel verzekeraars die de zorgverzekering aanbieden. Dit leidt ertoe dat er veel concurrentie is ontstaan op deze markt. Deze concurrentie is echter voor de consument heel voordelig, omdat dit juist tot grote prijsverschillen leidt. U kunt, als u de zorgverzekering vergelijken gaat, zelf ook zien dat er grote verschillen zijn in de prijzen. Om nu zo goedkoop mogelijk uit te zijn, is het natuurlijk belangrijk dat u gaat kijken welke andere prijzen er voor u in uw situatie verkrijgbaar zijn. Het is namelijk wel belangrijk dat u nog steeds dezelfde kwaliteit zult behouden welke u altijd gehad heeft.

De zorgverzekering vergelijken draait dan ook niet alleen om de prijs. Ook is het belangrijk dat de kwaliteit van uw zorg hetzelfde blijft, en dat is helaas bij sommige verzekeraars niet het geval. Er zijn tegenwoordig slechts enkele verzekeraars die het nog toestaan dat u zelf de vrije keuze heeft waar u terecht kunt met al uw gezondheidsproblemen. Vaak hebben de verzekeraars een contract afgesloten met een ziekenhuis, waardoor zij alleen zorg in deze ziekenhuizen zullen vergoeden aan verzekerden. Gaat u de zorgverzekering vergelijken, dan moet u in deze vergelijking vanzelfsprekend ook meenemen of u wel de vrije keuze heeft om zelf te kiezen naar welk ziekenhuis u gaat en door welke dokter u behandeld wilt worden.

Heeft u er daarentegen helemaal geen problemen mee wanneer u zelf niet de keuze in handen heeft, dan kan het voor u voordelig zijn om eens een vergelijking te laten opstellen. De zorgverzekering vergelijken kan voor u namelijk in sommige gevallen op jaarbasis enkele honderden euro's gaan besparen, wanneer u kiest voor een goedkopere optie dan u nu heeft. De maandelijkse premie wordt ieder jaar door de verzekeraar vastgesteld en dit kan dus ook ieder jaar verschillen. Sommige verzekeraars kiezen er echter voor om de prijs niet te veranderen. Neem, als u de zorgverzekering vergelijken gaat, wel altijd de actuele prijzen mee in uw vergelijking, zodat u zeker weet wie er voor u het komende jaar het voordeligst zal zijn.

De maandpremie van een zorgverzekering ligt in 2013 rond de honderd euro per maand. Dit verschilt hevig tussen de verschillende aanbieders, waardoor de zorgverzekering vergelijken zal resulteren in een potentieel bespaarpunt. Let hierbij ook op eventuele aanbiedingen die de verzekeraars hanteren, zoals een gratis restaurantvoucher, een bepaald bedrag teruggestort op uw rekening of een gratis dagje uit. Met deze speciale acties proberen de verzekeraars u binnen te halen om bij hen een zorgverzekering af te sluiten. Het is echter veel slimmer om voor de goedkoopste optie te gaan, en niet voor de verzekeraar met de meeste cadeaus.

Belangrijk: laat uzelf altijd goed adviseren door een onafhankelijke expert op dit gebied, bijvoorbeeld een onafhankelijke vergelijker van zorgverzekeringen.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.